Nawigacja

Alergeny

Lista 14 alergenów występujących w żywności:
 

1. Ziarna zbóż zawierające gluten (tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies) oraz produkty przygotowane na ich bazie

2. Skorupiaki oraz produkty przygotowane na ich bazie

3. Jaja oraz produkty przygotowane na ich bazie

4. Ryby oraz produkty przygotowane na ich bazie

5. Orzeszki ziemne oraz produkty przygotowane na ich bazie

6. Ziarno sojowe oraz produkty przygotowane na ich bazie

7. Mleko oraz produkty przygotowane na jego bazie

8. Orzechy oraz produkty przygotowane na ich bazie

9. Seler oraz produkty przygotowane na jego bazie

10. Gorczyca oraz produkty przygotowane na jej bazie (w tym musztarda)

11. Ziarno sezamowe oraz produkty przygotowane na jego bazie

12. Dwutlenek siarki oraz siarczany

13. Łubin oraz produkty przygotowane na jego bazie

14. Mięczaki oraz produkty przygotowane na jego bazie

 

 

Kontakt

  • Szkoła Podstawowa nr 5 im. Józefa Wybickiego w Mińsku Mazowieckim
    ul. Małopolska 11, 05 - 300 Mińsk Mazowiecki
  • (25) 758 29 57

Galeria zdjęć