JADŁOSPIS
oddział zerowy
15.04 - 19.04.2024
PONIEDZIAŁEK – 15.04.
ŚNIADANIE
PŁATKI JĘCZMIENNE NA MLEKU (1,7)
PIECZYWO MIESZANE Z MASŁEM (1,7)
WĘDLINA, MIX WARZYW
HERBATA OWOCOWA
OBIAD
ZUPA GROCHOWA (1,9)
NALEŚNIKI Z SEREM I JOGURTEM (1,3,7)
KOMPOT
PODWIECZOREK
BATON, JABŁKO (1,3,7)
HERBATA OWOCOWA
WTOREK – 16.04.
ŚNIADANIE
KAWA NA MLEKU (1,7)
PIECZYWO MIESZANE Z MASŁEM (1,7)
WĘDLINA, MIX WARZYW
HERBATA MIĘTOWA
OBIAD
ZUPA BARSZCZ BIAŁY Z KIEŁBASĄ (1,7,9)
PAŁKA Z KURCZAKA W WARZYWACH
RYŻ
KOMPOT
PODWIECZOREK
PIECZYWO MIESZANE Z MASŁEM, MIX WARZYW (1,7)
HERBATA MIĘTOWA
ŚRODA – 17.04.
ŚNIADANIE:
KAKAO (7)
PIECZYWO MIESZANE Z MASŁEM (1,7)
WĘDLINA, MIX WARZYW (3)
HERBATA Z MIODEM I CYTRYNĄ
OBIAD:
ZUPA SZCZAWIOWA Z JAJKIEM (1,3,7,9)
ZAPIEKANKA Z WARZYWAMI (1,3,7)
KOMPOT
PODWIECZOREK:
WAFLE RYŻOWE NATURALNE, GRUSZKA
HERBATA Z MIODEM I CYTRYNĄ
CZWARTEK – 18.04.
ŚNIADANIE:
KAWA NA MLEKU (1,7)
PIECZYWO MIESZANE Z MASŁEM (1,7)
JAJKO, MIX WARZYW
HERBATA OWOCOWA
OBIAD:
ZUPA BARSZCZ UKRAIŃSKI (1,7,9)
SCHAB W SOSIE CHRZANOWYM (1,7)
KOPYTKA (1,3)
SURÓWKA Z MARCHWI I JABŁEK (7)
KOMPOT
PODWIECZOREK:
PIECZYWO MIESZANE Z MASŁEM, DŻEMEM I MIODEM (1,7)
HERBATA OWOCOWA
PIĄTEK – 19.04.
ŚNIADANIE
KAKAO (1,7)
PIECZYWO MIESZANE Z MASŁEM (1,7)
TWAROŻEK Z RZODKIEWKĄ I SZCZYPIORKIEM (7)
HERBATA Z MIODEM I CYTRYNĄ
OBIAD
ZUPA OWOCOWA Z MAKARONEM (1,3)
RYBA PANIEROWANA (1,3,4)
ZIEMNIAKI
SURÓWKA Z KWASZONEJ KAPUSTY
KOMPOT
PODWIECZOREK
HERBATNIKI, BANAN
HERBATA Z MIODEM I CYTRYNĄ
JADŁOSPIS MOŻE ULEC ZMIANIE Z PRZYCZYN NIEZALEŻNYCH
* numery oznaczają alergeny występujące w potrawach (patrz wykaz alergenów)